Kamis, 13 April 2017

"Nuzulul Qur’an, Tadarus Lan Tadabur" - Naskah Khutbah Jumat Bahasa Jawa 16 Juni 2017

Kumpulan Khutbah Jum’at Bahasa Jawa Tahun 2017 telah selesai disusun, berisi 50 materi judul Khutbah Jum’at lengkap berdasarkan tema kontemporer, Hari Besar Islam, sejarah, hari libur nasional, dan tema yang laris dibaca di buku sebelumnya tahun 2016. Dengan mengucap Bismillah disertai niat yang tulus untuk berbagi, maka kami menyebar Buku tersebut melalui web/situs/blog/medsos di bawah grup kami agar bisa menebar manfaat dengan cepat untuk seluruh umat. Anda yang saat ini sedang membutuhkan materi Khutbah Jum’at berbahasa Jawa, berikut adalah salah satu judul Khutbah Jumat Bahasa Jawa di dalam Buku Kumpulan Khutbah Jum’at Bahasa Jawa Tahun 2017  yang bisa anda baca atau bisa juga anda dapatkan dengan mendownloadnya di link yang telah disediakan di bawah artikel ini, atau anda bisa mengirimkan email untuk kami kirimkan materi Khutbah terbaru ke email anda, silahkan kirimkan email ke : info.jengkar@gmail.com atau ingin selalu update dengan Khutbah Jum’at terbaru setiap minggunya silahkan download aplikasinya di Android/Smartphone anda, SILAHKAN DOWNLOAD APLIKASINYA DI www.bit.ly/APSKJ2017


- khutbah pertama - 
إن الحمد لله نحمده ونستعينه ونستغفره ونعوذ بالله من شرور أنفسنا وسيئاتأعمالنا من يهده الله فلا مضل له ومن يضلل فلا هادي له أشهد أن لا إله إلاالله وأشهد أن محمدا عبده ورسوله

ياأيها
 الذين آمنوا اتقوا الله حق تقاته ولا تموتن إلا وأنتم مسلمون

ياأيها
 الناس اتقوا ربكم الذي خلقكم من نفس واحدة وخلق منها زوجها وبثمنهما رجالا كثيرا ونساء واتقوا الله الذي تساءلون به والأرحام  إن الله كانعليكم رقيبا

ياأيها
 الذين آمنوا اتقوا الله وقولوا قولا سديدا يصلح لكم أعمالكم ويغفرلكم ذنوبكم ومن يطع الله ورسولهفقد فاز فوزا عظيما، أما بعد ...

فأن
 أصدق الحديث كتاب الله، وخير الهدى هدى محمد صلى الله عليه وسلم، وشر الأمور محدثاتها، وكلمحدثة بدعة وكل بدعة ضلالة، وكل ضلالة في النار.

Mangga kita tansah ningkataken taqwa kita dumateng Allah Ta’ala, kanthi tansah ngupaya nindakaken sedaya perintahipun saha nebihi awisanipun, kerana kanthi mekaten kita saged ngraosaken ketenangan, bahagia, kamulyan, kaberkahan ugi kaselamatan wonten ing donya lan akherat. Shalawat saha salam mugi tansah Allah Limpahaken dumateng junjungan kita Nabi Agung Muhammad Shalallahu ‘Alaihi Wassalam saha keluarga, para sahabat sarta sedaya umatipun ingkang tansah setia ngugemi sunahipun dumugi akhir zaman. Amin
Alhamdulillah wonten pertengahan wulan suci Ramadhan punika kita taksih dipunanugerahi kesempatan ugi kekiatan kagem nindakaken ibadah siyam lan shalat tarawih ing dalunipun wulan Ramadhan, sedaya kerana “imanan wah tisaban” inggih kanthi keyakinan anamung kerana Allah Ta’ala, kanthi pangarep-arep nyuwun ridhanipun Allah Ta’ala. Boten wonten ingkang sia-sia ugi boten wonten wekdal ingkang kabuang percuma, sedaya dipun isi amal shaleh, pedamelan ingkang sae saha prestasi wonten babagan kabecikan.

Khutbah Jumat Bahasa Jawa

“Nuzulul Qur’an, Tadarus Lan Tadabur”

 

tinulis dening : Jengkar Abi Ahya | sumber : www.jengkar.com

Perkawis punika minangka wujud anggen kita mahami Al Qur’an dados pedoman pagesangan kita, Al Qur’an boten namung waosan tekstual ananging langkung saking punika nggih pengalaman kontekstual ingkang dipun amalaken wonten gesang saben dintenipun. Langkung langkung wonten wulan suci Ramadhan punika, Al Qur’an dados sumber motivasi saha pengawal anggenipun kita nglampahi pagesangan wonten alam donya ingkang fana punika. Firman Allah :
Wulan Ramadhan, wulan kang ana jerone diturunake (awale) Al Qur’an kanggo petunjuk manungsa lan penjelasan-penjelasan kang isine pitunjuk iku lan pambeda (antarane kang haq lan kang bathil)“ (Terjemah Qur’an Bahasa Jawa Surat Al Baqarah ayat 185)

Makna Nuzulul Qur’an wonten wulan Ramadhan ingkang kathah berkahipun punika nggih dadosaken Al Qur’an pedoman pagesangan, sumber informasi lan motivasi, panguat jiwa, panyebar welas asih saha waosan saben dinten. Makna sanesipun nggih Ramadhan wulan kagem tadarus Al Qur’an ingkang artosipun paring pendidikan dumateng kita lan keluarga supados tansah maos Al Qur’an wonten griya saben dintenipun, ampun ngantos griya kita sepi saking ayat-ayat suci Al Qur’an, sabda Rasulullah Shalallahu ‘Alaihi Wassalam : “Aja dadekna omah ira kaya kuburan” (HR. Abu Dawud). Maksudipun nggih sepi saking tadarus, dzikrullah, do’a lan shalat kados panggenan ngumpulipun tiyang ingkang sampun pejah nggih punika kuburan. Nuzulul Qur’an sejatosipun kesempatan kagem dadosaken Al Qur’an pedoman nglampahi pagesangan ingkang saged ngangkat manungsa saking kebodohan, keterbelakangan lan kemunduran, firman Allah :
Pangeran kang nurunake marang hamba-hambane ayat-ayat kang terang (Al Qur’an) supaya Pangeran ngetokna sira saka kegelapan marang cahaya. Lan saktemene Allah temen Maha Penyantun lan Maha Asih marang ira” (Terjemah Qur’an Bahasa Jawa Surat Al hadid ayat 9)
Imam Ibnu Katsir wonten tafsir Al Qur’anul ‘Adzim paring penjelasan bilih ayat “supaya Pangeran ngetokna ira saka kegelapan marang cahaya” artosipun ngetokake saking kejahiliyahan (kebodohan), kekafiran lan ugeman-ugeman kang nentang marang kabecikan, tumuju cahaya pitedah, keyakinan lan iman. Imam Qurthubi ugi paring penjelasan bilih dzulumuat punika syirik lan kekafiran saking iman dumateng Allah Ta’ala, kebodohan punika kados kahanan rusakipun alam, bencana, bobroking moral, kriminalitas, pergaulan bebas punika akibat tebih saking Al Qur’an.
Mila punika kanthi tansah sesarengan Al Qur’an ingkang dipunwigatosaken wonten wulan Ramadhan punika dados pesen Nuzulul Qur’an, mangga kita tadarus lan tadabur sahingga tansah sinambung dumateng Allah Ta’ala, lan kanthi nglampahi perkawis punika saged paring semangat, inspirasi lan motivasi  wonten pagesangan kita ing alam donya kang nyata dados bukti bilih Al Qur’an nggih mukjizat lan rahmat kagem sedaya manungsa ing alam jagat punika. Amiin Baca Juga : Bergabung Dengan Kami Dalam Program “Sedekah Cerdas” Dan Dapatkan Buku Kumpulan Khutbah Jumat Bahasa Jawa Tahun 2017

- khutbah kedua - 
إِنَّ الْحَمْدَ لِلَّهِ نَحْمَدُهُ وَنَسْتَعِيْنُهُ وَنَسْتَغْفِرُهْ وَنَعُوذُ بِاللهِ مِنْ شُرُوْرِ أَنْفُسِنَا وَمِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا، مَنْ يَهْدِهِ اللهُ فَلاَ مُضِلَّ لَهُ وَمَنْ يُضْلِلْ فَلاَ هَادِيَ لَهُ. أَشْهَدُ أَنْ لاَ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ لَهُ وَأَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ صَلَّى اللهُ عَلَى نَبِيِّنَا مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِهِ وَأَصْحَابِهِ وَسَلَّمَ تَسْلِيْمًا كَثِيْرًا. قَالَ تَعَالَى: يَا أَيُّهاَ الَّذِيْنَ ءَامَنُوا اتَّقُوا اللهَ حَقَّ تُقَاتِهِ وَلاَ تَمُوْتُنَّ إِلاَّ وَأَنتُمْ مُّسْلِمُوْنَ. قَالَ تَعَالَى: {وَمَن يَتَّقِ اللهَ يَجْعَل لَّهُ مَخْرَجًا} وَقَالَ: {وَمَن يَتَّقِ اللهَ يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئَاتِهِ وَيُعْظِمْ لَهُ أَجْرًا}
ثُمَّ اعْلَمُوْا فَإِنَّ اللهَ أَمَرَكُمْ بِالصَّلاَةِ وَالسَّلاَمِ عَلَى رَسُوْلِهِ فَقَالَ: {إِنَّ اللهَ وَمَلاَئِكَتَهُ يُصَلُّوْنَ عَلَى النَّبِيِّ، يَا أَيُّهاَ الَّذِيْنَ ءَامَنُوْا صَلُّوْا عَلَيْهِ وَسَلِّمُوْا تَسْلِيْمًا}.

اَللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيْمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيْمَ، إِنَّكَ حَمِيْدٌ مَجِيْدٌ. وَبَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيْمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيْمَ، إِنَّكَ حَمِيْدٌ مَجِيْدٌ. اَللَّهُمَّ اغْفِرْ لِلْمُسْلِمِيْنَ وَالْمُسْلِمَاتِ، وَالْمُؤْمِنِيْنَ وَالْمُؤْمِنَاتِ اْلأَحْيَاءِ مِنْهُمْ وَاْلأَمْوَاتِ، إِنَّكَ سَمِيْعٌ قَرِيْبٌ. اَللَّهُمَّ أَرِنَا الْحَقَّ حَقًّا وَارْزُقْنَا اتِّبَاعَهُ، وَأَرِنَا الْبَاطِلَ باَطِلاً وَارْزُقْنَا اجْتِنَابَهُ. رَبَّنَا آتِنَا فِي الدُّنْيَا حَسَنَةً وَفِي الآخِرَةِ حَسَنَةً وَقِنَا عَذَابَ النَّارِ. رَبَّنَا هَبْ لَنَا مِنْ أَزْوَاجِنَا وَذُرِّيَّاتِنَا قُرَّةَ أَعْيُنٍ وَاجْعَلْنَا لِلْمُتَّقِينَ إِمَامًا. سُبْحَانَ رَبِّكَ رَبِّ الْعِزَّةِ عَمَّا يَصِفُوْنَ، وَسَلاَمٌ عَلَى الْمُرْسَلِيْنَ وَالْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِيْنَ.
عِبَادَ اللهِ، إِنَّ اللهَ يَأْمُرُكُمْ بِالْعَدْلِ وَاْلإِحْسَانِ وَإِيتَآئِ ذِي الْقُرْبَى وَيَنْهَى عَنِ الْفَحْشَآءِ وَالْمُنكَرِ وَالْبَغْيِ يَعِظُكُمْ لَعَلَّكُمْ تَذَكَّرُوْنَ. فَاذْكُرُوا اللهَ الْعَظِيْمَ يَذْكُرْكُمْ وَاسْأَلُوْهُ مِنْ فَضْلِهِ يُعْطِكُمْ وَلَذِكْرُ اللهِ أَكْبَرُ



Link View :


Link Download :

atau

<<< KLIK DISINI >>>



 DAFTAR ISI
KHUTBAH JUMAT BAHASA JAWA TAHUN 2017

NO
TANGGAL
JUDUL KHUTBAH
LINK
LINK
1
6 Januari 2017
2
13 Januari 2017
3
20 Januari 2017
4
27 Januari 2017
5
2 Februari 2017
6
10 Februari 2017
7
17 Februari 2017
8
24 Februari 2017
9
3 Maret 2017
10
10 Maret 2017
11
17 Maret 2017
12
24 Maret 2017
13
31 Maret 2017
14
7 April 2017
15
14 April 2017
16
21 April 2017
17
28 April 2017
18
5 Mei 2017
19
12 Mei 2017
20
19 Mei 2017
21
26 Mei 2017
22
2 Juni 2017
23
9 Juni 2017
24
16 Juni 2017
25
23 Juni 2017
26
30 Juni 2017
27
7 Juli 2017
28
14 Juli 2017
29
21 Juli 2017
30
28 Juli 2017
31
4 Agustus 2017
32
11 Agustus 2017
33
18 Agustus 2017
34
25 Agustus 2017
35
1 September 2017
36
8 September 2017
37
15 September 2017
38
22 September 2017
39
29 September 2017
40
6 Oktober 2017
41
13 Oktober 2017
42
20 Oktober 2017
43
27 Oktober 2017
44
3 November 2017
45
10 November 2017
46
17 November 2017
47
24 November 2017
48
1 Desember 2017
49
8 Desember 2017
50
15 Desember 2017
51
22 Desember 2017
52
29 Desember 2017


Tidak ada komentar:

Posting Komentar